Slavko Papler
 

DEŽEVNO VREME… Je to res slabo vreme…

Že nekaj časa opazujem in sem pozoren na vpliv vremenskih napovedi na ljudi oz. na mene osebno.

Grem kar na konkretni primer; Delo učitelja golfa

Moje delo je precej pogojeno z vremenskimi razmerami, zato sem do nedavnega redno spremljal vremenske napovedi. Kot vsi dobro vemo, so te napovedi običajno netočne, imajo pa močan vpliv na ljudi. V deževnem vremenu jaz običajno ne poučujem golfa, zato si dan drugače z organiziram. Kaj mislite da se običajno zgodi? Ja, ne da ni dežja, celo sončno je. To mi je ničkolikokrat povzročilo nered v mojem dnevnem planu. To je tako kot bi si za kosilo zaželel čevapčiče s kajmakom, potem bi pa na mizo prinesli ribo.
In ne da povzroči nered le v dnevnem planu, tudi v glavi. Da delo opravljam 101%, na visoki ravni z veliko občutka in intuicije moram že en dan prej oz. zjutraj imeti svoje misli nastavljene za poučevanje. Še posebej pri poučevanju mora biti človek v ravnovesju, miren, skoncentriran in v ritmu, da posledično tudi intuicija in občutki opravijo svojo nalogo. Jaz namreč uživam v poučevanju, ampak le, ko so vsi ti pogoji na svojem mestu.
Ja vremenske napovedi so mi prevečkrat pokvarile dan, zato jih že kako leto ne spremljam več. Kar pomislite kolikokrat so vam prekrižale načrte. Recimo da ste imeli plan v soboto igrati golf pa ste zaradi napovedi stornirali igro, potem je bilo pa sončno. Dostikrat kajne?

Če pomislimo. Kdo se je sploh spomnil, da je dež slabo vreme? Je res slabo ali je le manj primerno, manj optimalno ali je pač vreme le tako kot je?
Res je, da je bilo vreme včasih ključnega pomena pri poljedelcih. Od vremena je bil namreč odvisen njihov pridelek in preživetje. Hmm, tudi v gradbeništvu, v turizmu, pri nekaterih športih, pa najbrž še kje… Ampak, jaz mislim da bi bilo dovolj če bi mediji rekli, napisali le npr.; » Jutri bo deževalo.«
Vse besede imajo svoje vibracije, ki vplivajo na ljudi.
Beseda »slabo« je namreč negativna in zelo močna. Dnevno nas mediji ničkolikokrat, kadar ni napovedano sončno vreme, zasujejo z besedama »slabo vreme«. Ste kdaj pomislili kako to vpliva na nas? Jaz temu rečem manipulacija nad prebivalstvom z negativnimi vibracijami in to z povsem nedolžnim sklopom dveh besed »slabo vreme«. Kako se počutite ko slišite besedi »slabo vreme«?

Če je mraz se oblečemo in lahko igramo golf, če dežuje se oblečemo v vodoodporna oblačila in lahko igramo golf, če je vroče se manj oblečemo in lahko igramo golf, če sneži se oblečemo v zimska oblačila in gremo na turistično agencijo po golf aranžma v toplejših krajih.
Golf je doma z Otoka Velike Britanije. Na tem otoku pa vsi vemo da večinokrat bolj ali manj dežuje. Zanimivo kajne?

 

Predlagam sledeče. Kupite si topla oblačila za mraz, kvalitetna vodoodporna oblačila ter dežne rokavice za deževne dni in se odpravite na Golf. V vseh vremenskih razmerah so specifični in posebni užitki, zato nima smisla ostati v kalupu.

Do naslednjič…

Slavko

Komentarji: 1

 1. Boco
  28.8. 2011 ob 09:37

  Pozdravljen Slavko
  Se strinjam z ugotovitvijo, da dež ni slabo vreme, je le manj primerno za določene aktivnosti.
  Ko gremo jadrat nas ujame dež pa jadramo, ko smučamo gre sneg pa kljub temu smučamo, samo primerno opremo in dobro voljo rabimo.
  Lp
  Boco


Pustite odziv

© 2009 Slavko Papler - Vse pravice pridržane.
Izvedba - UrbanWebArt™