Slavko Papler
 

Hmm… Ste se kdaj vprašali…

Hmm…

Ste se kdaj vprašali zakaj igrate golf? ..je to zato ker je moderno, mogoče zato ker v službi od vas to zahtevajo ali pa zato da nekoga osrečite. Še nekaj razlogov je lahko, recimo da zato ker že vsi prijatelji igrajo, nekateri nujno potrebujejo vsakodnevni sprehod, določeni hočejo imeti le še en šport v svoji kolekciji športnih aktivnosti ali pa zgolj iz imagea, lahko pa ste našli pravo kemijo in se zaljubili v ta lep »šport«. Ni izključeno, da se na igrišču za golf lahko oz. lažje sklene kak posel, nekaterim so všeč zahtevne stvari in uživajo v borbi s samim seboj, ali pa igrate golf zato ker vas pomirja in vam polni baterije. Še bi lahko našteval in najbrž nebi mogel našteti vseh možnih vzrokov zakaj.

Ampak to sploh ni pomembno!
Bistvo je kakšen odnos imate do te kraljeve igre. Kaj s tem mislim?

Redno skrbite za svojo opremo da je čista, imate čiste čevlje, ste primerno oblečeni za na golf igrišče? Kako pogosto ali sploh kdaj, prebirate knjižico s pravili golfa? Kolikokrat ste se zalotili, da ste kak udarec ali pravilo namenoma spregledali? Ugasnete zvonjenje na mobilnem telefonu da ne motite sebe in drugih? Zelo pomembno je da nismo preglasni na igrišču, razen kadar zavpijemo FORE! Pa zavpijete ko vam žogica zaide? Žogica rada zaide v grmovje in tam jo iščemo le do 5 minut. Da jo lažje najdemo, pomagamo drug drugemu pri iskanju? Zelo pomemben je ritem igre, zato je priporočljivo da ne zavlačujete igre, niti ne pritiskate na skupino pred vami. Zato občasno poglejte na uro da odigrate v primernem času. Kaj pa odtrgane travne ruše in jamice od žogic na zelenicah, popravljate za seboj? ..ali ves čas le govorite kako drugi ne popravljajo za seboj? V bunkerju pograbite za seboj tako kot je treba? Ne smem mimo opozorila, na lepo, disciplinirano hojo po zelenicah. Dvigujte stopala ko hodite in ne obračajte stopal ko stojite!! ..težko je namreč puttati na uničenih, razcefranih zelenicah. Privoščite soigralcem da lepo udarijo in jih pohvalimo ko jim to pripada?

Naštel sem nekaj precej bistvenih elementov, ki pripomorejo k ohranjanju te prelepe kraljeve igre ki si ji reče golf.
Učitelji golfa (golf pro-ji) nismo le učitelji tehnike udarca ampak vas z veseljem poučimo še o vsem kar spada zraven in odgovorimo na mnoga vprašanja v vezi s to igro.

Še brez komentarjev


Pustite odziv

© 2009 Slavko Papler - Vse pravice pridržane.
Izvedba - UrbanWebArt™